top of page
236199408_2945665379040870_5522514028690931382_n

RAMNES PRIVATE BARNEHAGE

Ramnes Private Barnehage er en privat foreldredrevet barnehage med plass til ca. 65 barn, som holder til i utkanten av Bergsåsen i Ramnes. Vi har kort vei til Revetal sentrum hvor det blant annet er et bibliotek som vi kan gå til, kort vei til Ramnes skole, og til Re videregående skole som har idrettsplass, gapahuk og turplasser. Barnehagen ligger i skogkanten, noe som gir mulighet for lek, aktiviteter og fysiske utfordringer. Om vinteren har vi en stor og en liten akebakke i barnehagens uteområde, og skiløyper og andre akebakker i umiddelbar nærhet. Vi har fire barnegrupper: Speidere (1-2 år), Gjøglere (2-3 år), Baglere (3-4 år) og Riddere (4-5 år). Alle har sine egne grupperom. Utenom dette er rommene i barnehagen fritt til å bruke av alle barna. I tillegg til grupperommene har vi formingsrom, bilkrok, bibliotek, kjøkken, hvilerom og vannrom. Ute har vi tilgang på vår helt egne lavvo som ligger i skogen rett ved barnehagen. Ute ved lavvoen har vi bålplass, og inni er det ovn og grue. På uteområdet til barnehagen har vi en grillhytte

 

Vi er opptatt av at barna skal være med å påvirke hverdagen sin. Vi observerer og snakker med barna om deres interesser. Vi følger opp barnas fokus og inspirerer og støtter barna til videre arbeid med et "forskningsprosjekt" eller et tema som barna er opptatt av. Disse kan pågå i noen timer eller mange uker. Vi bruker forming, musikk, data, drama, etc. i gjennomføringen og vi dokumenterer mye av dette ved hjelp av foto, skriftlig vurdering, utstillinger og lignende.

 

Vi oppmuntrer og støtter barna til å ta egne valg. Barna får prøve selv og gjøre seg erfaringer. Vi gir barna utfordringer som de kan klare selv, slik at de opplever mestringsglede.


Barnehagen har bestemt seg for å gå dypere inn i vår lokale historie. Derfor er "Slaget på Re" et tema vi arbeider mye med. Dette vil pågå over flere år med ulike innfallsvinkler. 
 

Vi bruker AI som en ledelsesmetode i barnehagen. AI: Appericiative:  å verdsette / legge merke til det beste,  Inquiry: undersøke / oppdage gjennom å stille spørsmål. Vi ser etter det enkelte barnets og voksnes styrker, verdsetter og bygger videre på disse. Målet med metoden er å skape entusiasme hos barn og voksne.

Vi gir barna og hverandre adferdsspesifikk ros og tilbakemeldinger, noe som gjør at den positive handlingen gjentas.

 
Åpningstid /ferier/høytider : 
Barnehagens åpningstid er fra kl. 07:00 - 16:45
Barnehagen holder stengt uke 29 og 30 i fellesferien. 
Onsdag før skjærtorsdag stenger barnehagen kl 12.00. 
Jul- og nyttårsaften er barnehagen stengt

 

Planleggingsdager : 
Barnehagen er stengt inntil 5 virkedager for planlegging .

bottom of page